neděle 8. června 2014

ŘEPA "mírně" PIKANTNÍ

Řepa se jí u nás doma hodně a ve všech variantách...

takže si připravte:

řepu 600g
mrkev 100g
ředkvičky 100g
cibule 1ks
česnek 5str

nálev:
voda 1dcl
sůl 15-20g
nové koření 10ks
hřebíček 10ks
bobkový list 4ks



Nejdřív si připravte nálev, svařte vodu s kořením a solí a nechte vychladnout. Zeleninu nakrájejte na nudličky a napěchujte do kvasné nádoby. Zalijte nálevem (použijte sítko nebo plátýnko), zatižte aby bylo vše ponořené a uzavřete. Nechte kvasit asi 5 dní při pokojové teplotě a pak šup s tím do lednice. Řepa si zanechává svůj sladko-kořenitý a zemitý charakter který se krásně snoubí s česnekem a kořením, vše je doplněno pikantní kyselinkou...prostě delikatesa. Další dobrá ingredience se kterou si řepa rozumí je orestované slunečnicové semínko (nasucho), tahle kombinace s kapkou olivového oleje a krémového balzamika vytvoří výtečný salát. Křup, dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat