neděle 29. září 2019
KVAŠENÉ ZELÍ S CIBULÍ A JABLKY
Hlávkové zelí 500g
Cibule 3ks
Jablka 2ks
Sůl 1čl
Cukr 1pl
Pepř celý 10ks
Zelí a cibuli nakrájet na tenké nudličky, jablka nastrouhat a po lehkém prosolení promíchat v míse, nechat než pustí šťávu. Přidat cukr, kuličky pepře a vše napěchovat do kvasných hrnců nebo sklenic sklenic, zatížit tak aby bylo vše potopeno ve šťávě kterou ingredience pustily. Zhruba pět až sedm dní(podle teploty) nechat přikryté kvasit při pokojové teplotě, pak šup s tím do chladu a baštit. Oproti klasickému zelí je díky cibuli chuť pikantnější a je ideálním doplňkem ke spoustě pokrmů...mňam
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat