neděle 29. září 2019
KVAŠENÝ KVĚTÁK
Květák
Bobkový list
Celý pepř
Sůl
Voda
Laktobacil
Květák jsem rozebral na malé růžičky a spolu s bobkovým listem a pepřem nandal do sklenic. Vše jsem zalil vychladlým slaným nálevem se startérem, sůl dávám podle chuti. Ke květáku můžete přidat například cibuli, feferonku nebo česnek, výsledná chuť je pak pikantnější...dá se experimentovat.
Kvasil jsem týden při pokojové teplotě, květák je krásně křupavý a zanechává si svou specifickou chuť , která je doplněna příjemnou kyselinkou...a opět dá se jíst samotný, jako příloha, v salátech. Vyzkoušejte, ochutnejte...křup
Štítky:kvašení
bobkový list,
feferonky,
kvasný hrnec,
kvašení,
květák,
pepř,
salát
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat