středa 23. dubna 2014

ČERVENÉ ZELÍ...lehce pikantní



1.verze
červené zelí 600g
cibule 200g
kořen petržele 1ks
jablko 2ks
česnek 2str
medvědí česnek (sezóní doplněk)
nové koření 10ks
hřebíček 6ks
bobkový list 4ks
sůl 10-15g

2.verze
červené zelí 600g
cibule 100g
mrkev 2ks
kořen petržele 1ks
jablko 2ks
česnek 2str
medvědí česnek (sezóní doplněk)
kmín 1čl
crema balsamica 1pl
sůl 10-15g

Zelí nakrouhat, cibuli na kolečka, petržel na drobno, jablko na nudličky, česnek na drobno, sůl...vše smíchat a pořádně zpracovat rukama aby zelenina pustila šťávu. Potom přidejte zbylé koření a náládujte kvasnou nádobu, není-li zelí ponořené ve šťávě kterou pustilo dolijte převařenou vodu. Uzavřít a nechat kvasit 7 - 10 dní, potom skladujte na chladném místě a užívejte si lehce pikantní, příjemně kořenitou chuť zelí podpořenou prokvašenými kyselinkami. Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat