středa 16. dubna 2014

KVAŠENÁ RAJČATOVÁ SALSA

Jeden z favoritů...

Příprava je stejná jako u klasické salsy,

rajčata (1kg)
mladá cibulka (svazek)
česnek (3 stroužky)
koriandr nať (hrst)
koriandr semínko (1čl)
římský kmín (dá se vynechat)(1čl)
sůl (cca. 2% obsahu)
chili papričky (dle uvážení)

dobrá je i varianta kdy jsem koriandrovou nať nahradil medvědím česnekem

Rajčata nasekat na hrubo (někdo odstraňuje dužinu se semínky), cibulku na jemno, česnek na plátky, pořádnou porci koriandrové nati, kmín, sůl, chili. Popřípadě zase nějáký ten startér (laktobacil z lékárny, syrovátka, lák z předešlého kvašení) Smíchat, napěchovat do nádoby a nechat asi 7 dní kvasit při pokojové teplotě, pak do lednice. Vydží (pokud jí nezdlábnete) v chladu dlouho, píše se že i měsíce. Dobrou chuť!



...jinak chuť je výborná, zůstane zachovaná chuť rajčat která se snoubí s ostatními přísadami a nádherně kyselým dovětkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat