pondělí 21. dubna 2014

HOŘČICE

Vyrobit domácí hořčici je celkem snadné, stačí pomlít nebo jinak podrtit semínka hořčice, přidat koření, sůl, cukr, olej ,ocet a nechat týden v teple kvasit.



hořčičné semínko (100g)
olej (25g)
jablečný ocet (25g)
cukr (20-30g)
sůl
startér
muškátový květ, koriandr, nové koření, skořice, zázvor (dle chuti a uvážení)

...v míse smíchejte všechny ingredience v řidší pastu a potom naplňte skleničky, uzavřete víčkem nebo fólií a nechte při pokojové teplotě kvasit asi týden. Dostanete výraznou, lehce nakyslou příjemně štiplavou hořčici, výbornou pochutinu k masům, párkům, klobáskám. Nebo jí lze použít jako součást dresinků. Skladujte v ledničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat